Fotograaf maakt 'mondkapjesloper' van rondslingerende maskers

EMMELOORD • Ma 18 januari 2021 | 13:49 • Maandag 18 januari 2021 | 13:49

Fotograaf Rick Bandstra uit Emmeloord heeft in drie dagen tijd 219 mondkapjes opgeruimd die rondzwierven op straat. Van alle ingezamelde gezichtsmaskers maakte de fotograaf geen rode loper, maar een 'mondkapjesloper'. Het bericht op Facebook is inmiddels meer dan 60 keer gedeeld.

Het viel Bandstra op dat er veel mondkapjes op straat liggen. "Ik snap niet dat sommige mensen alles maar op straat dumpen alsof het voor hen de normaalste zaak van de wereld is." De fotograaf wilde erachter komen hoeveel gezichtsmaskers er in zijn woonplaats rondzwerven. Bandstra ging daarom op pad met zijn fiets en een grote vuilniszak om de gezichtsmaskers op te ruimen.

Na drie dagen legde hij de mondkapjes voor een bruggetje in wijkpark De Zuidert. Daar maakte hij foto's van en plaatste vervolgens een bericht op Facebook. Op die manier wil hij de mensen bewustmaken van de troep die ze achterlaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel