Zwembad wil personeel uitlenen aan andere bedrijven

DRONTEN • Ma 18 januari 2021 | 15:45 • Maandag 18 januari 2021 | 15:45

Het Optisport Aat de Jonge Zwembad in Dronten is op zoek naar bedrijven om het eigen personeel tijdelijk bij onder te brengen. Door de lockdown is er in het zwembad weinig te doen voor de medewerkers. "Terwijl ze dolgraag de handen uit de mouwen willen steken", aldus de locatiemanager Wido Ekkel op Facebook. De medewerkers van het zwembad hopen daarom dat ze andere bedrijven met mankracht kunnen ondersteunen zolang het zwembad dicht moet blijven.

Optisport heeft in de gemeente Dronten 25 medewerkers. Een deel daarvan zit nu thuis, omdat er weinig te doen is in de gesloten zwembaden en sportzalen. Locatiemanager Wido Ekkel: "Dat betekent dat wij onze medewerkers geen werk kunnen aanbieden volgens de normale uren. Dat werk is er gewoon niet." Daarom is hij op zoek naar bedrijven die nu zitten te springen om extra handen, zegt hij tegen De Drontenaar. "Als we ze kunnen inzetten, zodat we anderen daarmee kunnen helpen, dan willen wij dat gráág doen!"

Het bedrijf hoopt door deze constructie andere bedrijven te kunnen ondersteunen. Tegelijkertijd heeft het ook een economisch doel. "We bevinden ons in zwaar weer. De inkomsten liggen grotendeels stil. Dus als er een constructie met een andere partij is waarbij wij wat personeelskosten kunnen besparen, dan profiteren we daar allebei van. Daar worden we beide beter van", aldus Ekkel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel