Coby (64) werkt nu op de COVID-unit: "De druk is hoog"

EMMELOORD • Ma 18 januari 2021 | 15:22 • Maandag 18 januari 2021 | 15:22

Het is hard werken op de COVID-unit in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. "Ondanks de hoge werkdruk geeft het wel veel voldoening", zegt wijkverpleegkundige Coby van der Sluys. Normaal werkt de 64-jarige Coby 28 uur per week als wijkverpleegkundige in Lelystad. Maar sinds corona wordt ze uitgeleend aan de COVID-unit en draait ze minstens 40 uur per week.

Dat geldt ook voor Kootje Visser. Zij is als wijkverpleegkundige met prepensioen maar springt nu volop bij op de coronaverpleegafdeling. "Je moet hier niet kijken op een uurtje langer doorwerken. We hebben allemaal hart voor de patiënten en dat is heel fijn samenwerken."

Dankzij een unieke samenwerking leveren alle zorggroepen in Flevoland personeel voor de corona-afdeling. Maar inmiddels is het een hele tour om voldoende personeel op de afdeling te krijgen. De coronamaatregelen gooien regelmatig de roosters overhoop. Personeel moet dan thuis blijven, omdat huisgenoten ziek zijn of omdat personeelsleden zelf moeten testen.

"Hier op de COVID-Unit gaan we gewoon allemaal door", aldus Van der Sluys. "Er is enorm veel drive om te blijven werken. Maar we maken ons wel grote zorgen want er is een enorm personeelstekort in de zorg. We houden het nog vol omdat het werk wat wij hier doen echt van toegevoegde waarde is. Het doet er toe."

In onze rubriek Na het nieuws kijken we terug op onderwerpen die eerder in de actualiteit waren. We kijken terug met kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel