Proef met wekelijks ophalen kleine gft-emmer in oude dorpskern

URK • Ma 18 januari 2021 | 19:24 • Maandag 18 januari 2021 | 19:24

De gemeente Urk is begonnen met een proef in het oude dorpscentrum om te kijken of het inzamelen van gft-afval daar makkelijker kan. Bewoners van een aantal straten krijgen drie weken lang een kleine gft-afvalbak die elke week opgehaald wordt. De proef wordt daarna nog een aantal keer in andere straten herhaald.

Volgens de gemeente vinden vooral bewoners van het oude dorpscentrum het lastig om afval goed te scheiden. Dat komt onder meer door ruimtegebrek in de nauwe straatjes. Bewoners hebben vooral 's zomers last van stankoverlast van gevulde gft-containers en zakken met plastic afval.

Wethouder Middelkoop van Urk hoopt op zo veel mogelijk animo voor de proef. "Hoe meer mensen hieraan meedoen, hoe meer ervaringen en tips we kunnen verzamelen. De bewoners van het oude dorp zijn de ervaringsdeskundigen, zij hebben er elke dag mee te maken. Dus hun input is waardevol om te komen tot betere afvalscheiding en –inzameling in het oude dorp."

Elke bewoner die meedoet wordt gevraagd om een mini-enquête in te vullen over zijn of haar ervaringen bij het gebruik van de gft-afvalemmer. Ook krijgt iedereen die meedoet een duidelijke uitleg over de verschillende types emmers en het gebruik en de inzameling van het gft-afval in de emmer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel