Geliefde Urker huisarts Hildering overleden aan gevolgen van COVID-19

URK • Ma 18 januari 2021 | 21:39 • Maandag 18 januari 2021 | 21:39

De op Urk zeer geliefde huisarts Peter Hildering is afgelopen vrijdag overleden aan de gevolgen van COVID-19. Hildering was al enkele weken opgenomen op de intensive care van het Isala Ziekenhuis in Zwolle. Verdere behandeling bleek niet meer zinvol te zijn. Hildering is 67 jaar oud geworden.

De huisarts was al sinds 1982 werkzaam op Urk, daarmee was hij de langstzittende dokter in de gemeente. Hij droeg in al die jaren zorg voor vele duizenden Urkers. Verder was hij nauw betrokken bij de plaatselijke hulpambulance, de First Responder. Ook was Hildering voorzitter van het Nederlands Artsenverbond.

Hildering werd in 2006 koninklijk onderscheiden. "Dokter Hildering heeft als arts niet alleen oog voor de mens achter de vraag, maar ook voor de maatschappij", was destijds de tekst die toenmalig wethouder Koffeman uitsprak bij de uitreiking van het lintje.

Hildering wordt woensdagmiddag begraven. Veel Urkers hadden in het rouwcentrum afscheid willen nemen van de huisarts. Maar de nabestaanden hebben besloten dit niet te kunnen doen vanwege de verwachte aanloop van mensen. Wel is het mogelijk om deze week een schriftelijke condoleance af te geven of te sturen naar de huisartsenpraktijk aan de Steenbank op Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel