Winkeliers in Almere Buiten willen open of meer steun

ALMERE • Di 19 januari 2021 | 7:02 • Dinsdag 19 januari 2021 | 7:02

"Wij willen open of meer overheidssteun", "Lokale helden zullen verdwijnen zonder goede overheidssteun" en "Wij willen open, het kan veilig". Met deze en nog meer teksten vestigen winkeliers in Almere Buiten de aandacht op de situatie waarin zij zich bevinden nadat de winkels door corona dicht moesten. De teksten zijn geplaatst op onder meer de matrixborden langs de doorgaande wegen in Buiten.

Volgens voorzitter Maarten Vroom van ondernemersvereniging Buitenmere gaat het om een landelijke actie van brancheorganisatie INretail. Die is aan het onderhandelen met de rijksoverheid over de steunmaatregelen. "Er is steun maar de regels zijn niet helemaal bruikbaar voor ons." De ondernemers klagen dat zij onvoldoende compensatie vanuit de rijksoverheid krijgen.

Volgens Vroom is er wel een tegemoetkoming voor vaste lasten maar die is gebaseerd op kwartalen: "De sluiting in december en in januari valt in twee kwartalen. Dus heel veel winkels komen daarom niet in aanmerking voor die steun." Het zou volgens Vroom beter zijn als de steun wordt bepaald op de maanden december, januari en februari.

De onderhandelingen tussen INretail en het Rijk lopen volgens Vroom goed maar door de val van het kabinet is vertraging ontstaan. "De vraag is of snel beslissingen worden genomen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel