Bewustwordingscampagne loopt vertraging op; Rijk vergeet subsidie

ALMERE • Wo 20 januari 2021 | 12:31 • Woensdag 20 januari 2021 | 12:31

De miljoen euro subsidie waar de gemeente Almere op rekende om het woon-werkverkeer naar Amsterdam omlaag te krijgen, komt later en wordt gehalveerd. De Rijksoverheid is vergeten het geld voor Almere opzij te zetten en belooft dit jaar alsnog 500.000 euro over te maken.

Het Almeerse stadsbestuur kondigde vorig jaar het project 'Aanpak Bewust Reizen' aan. Met een miljoen euro van het Rijk zouden plannen worden uitgevoerd om Almeerders uit de auto te krijgen en vaker met de fiets en het openbaar vervoer naar hun werk te laten reizen. Het doel is de uitstoot van auto's omlaag brengen en zorgen dat het rustiger op de weg wordt.

De gemeente Almere 'betreurt de gang van zaken'. "Maar wij zien ook een groot inhoudelijk voordeel. De vertraging in uitvoering biedt de mogelijkheid de aanpak te herzien in het licht van corona. Mensen werken meer thuis, zijn minder onderweg en mijden het openbaar vervoer." Alle voorbereidingskosten die de gemeente dit jaar heeft gemaakt, worden nog wel vergoed door het Rijk.

De komende maanden gaat de gemeente Almere opnieuw plannen maken en kijken welke worden uitgevoerd. Een idee is om reizigers te stimuleren om ook na de coronapandemie (deels) thuis te laten werken, werkontmoetingen in Almere te organiseren of promoties van beveiligde fietsenstallingen in de stad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel