Gemeente: reclamekrant voor Lelystad Airport niet duur

LELYSTAD • Do 21 januari 2021 | 11:37 • Donderdag 21 januari 2021 | 11:37

De gemeente Lelystad vindt niet dat er een grote financiële uitgave is gedaan om een reclamefolder over Lelystad Airport te bekostigen. De gemeente gaf de zogeheten Airportkrant samen met het vliegveld en de provincie uit om burgers over de luchthaven te 'informeren'.

De Reclame Code Commissie oordeelde eind vorig jaar dat het hier niet ging om een huis-aan-huisblad, maar om reclame. Daarom stelde de raadsfractie van GroenLinks vragen over de krant. De partij stelde daarin dat er in de krant een te eenzijdig beeld werd geschetst over het vliegveld. GroenLinks benoemde daarnaast dat er een 'significant bedrag' is geïnvesteerd in deze reclame-uiting.

'Beperkte kosten'
In de beantwoording van die vragen zegt de gemeente niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie. Maar het college herkent zich niet in de opmerking dat er een 'te eenzijdig' beeld wordt geschetst in de krant. Ook waren de kosten juist 'beperkt' volgens de gemeente, omdat adverteerders een groot deel betaalden. De krant (die zes keer verscheen) kostte de gemeente ruim 32.000 euro. De rest van de kosten is verdeeld onder de provincie en Lelystad Airport.

De gemeente is niet van plan om geld uit te trekken om het door GroenLinks gevraagde 'evenwicht in de communicatie te herstellen'. Volgens de gemeente was alle informatie in de reclamekrant juist en volledig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel