GGD gaat vanuit Dokter Jansencentrum vaccineren tegen corona

EMMELOORD • Do 21 januari 2021 | 17:13 • Donderdag 21 januari 2021 | 17:13

De GGD Flevoland heeft het Dokter Jansencentrum in Emmeloord aangewezen als tweede locatie waar Flevolanders in de toekomst hun coronavaccinatie kunnen halen. Het centrum wordt daar momenteel voor ingericht. Medio februari zullen daar de eerste prikken gezet kunnen worden.

Dat zal gebeuren in het souterrain van het Dokter Jansencentrum. Dat gedeelte heeft een eigen in- en uitgang. Bezoekers komen niet in het hoofdgebouw. Het wordt de tweede plek waar in Flevoland gevaccineerd gaat worden. Op dit moment is een locatie aan de Schroefstraat in Lelystad al in gebruik.

"We zijn erg tevreden met de vaccinatielocatie in het dokter Jansencentrum. Het geeft ons de mogelijkheid om, nadat we eerder al startten met de vaccinatie van het zorgpersoneel, nu ook écht een start te maken met de grootschalige vaccinatie", zegt Cees Verdam. Hij is directeur Publieke Gezondheid van GGD Flevoland en voorzitter van de Veiligheidsdirectie Flevoland bij de Veiligheidsregio Flevoland.

De GGD Flevoland gaat inwoners van Flevoland vaccineren aan de hand van de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Mensen die in aanmerking komen voor een vaccinatie krijgen een uitnodiging thuisgestuurd, zij hoeven hier niets voor te doen. Wanneer zij een uitnodigingsbrief hebben gekregen kunnen zij het nummer dat in de brief staat, bellen om een afspraak te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel