Flevoland helpt in coronatijd

FLEVOLAND • Do 21 januari 2021 | 19:17 • Donderdag 21 januari 2021 | 19:17

De tweede lockdown is verlengd en deze week werden zelfs strengere coronamaatregelen aangekondigd. Maar wat nu als je nu thuis zit en hulp nodig hebt? Misschien is het moeilijk of vind je het angstig om boodschappen te doen of heb je behoefte aan een luisterend oor. Of wellicht heb je op een ander gebied hulp nodig.

Omroep Flevoland zocht per gemeente uit waar je terecht kunt als je hulp kunt gebruiken. Naast onderstaande initiatieven zijn er ook nog lokale, particuliere acties en landelijke initiatieven die op lokaal niveau werken.

Lelystad
In Lelystad hebben verschillende organisaties de krachten gebundeld. Welzijn Lelystad, IDO, MDF en Humanitas Lelystad zijn sinds deze week te bereiken via één telefoonnummer, waar je terecht kunt met vragen: 0800 0889.

Op dit nummer kun je hulp vragen met bijvoorbeeld het doen van boodschappen, hulp bij zorgtaken of vervoer of financiële hulp. Ook kun je jezelf aanmelden als vrijwilliger.


Dronten
Ook in Dronten zijn de krachten gebundeld. Daar hebben zestig organisaties de handen in één geslagen in ZamenEen, coalitie tegen eenzaamheid Dronten. ZamenEen heeft een contactpunt dat iedere werkdag van 8.00 tot 19.00 bereikbaar is op 088 – 2802802. Je kunt hier terecht met al je hulpvragen.


Zeewolde
In Zeewolde kun je op werkdagen tussen 10 en 16 uur terecht bij Zeewolde voor elkaar via 036-522 46 55. Als je in Zeewolde woont, kun je ook langskomen bij het Vraaghuis aan de Stevinweg. Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn daar inloopspreekuren. Meer informatie vind je op de site van het Vraaghuis.


Urk
Op Urk staat Caritas Urk klaar voor haar inwoners. Caritas is op werkdagen van 9 tot 16 uur bereikbaar op 0527- 683346. Je kunt hier terecht met hulpvragen, maar ook voor een luisterend oor.
De Flevomeer Bibliotheek op Urk heeft een bijzonder initiatief: de bezorgservice. Bij alle filialen van de Flevomeer Bibliotheek in de provincie kun je terecht bij de afhaalbieb, waar je boeken kunt afhalen die je van tevoren besteld hebt. Op Urk kunnen de boeken ook thuis gebracht worden. De andere filialen zijn mogelijkheden aan het bekijken om het Urker initatief over te nemen en om dus ook boeken aan huis te bezorgen. Is online bestellen te lastig, dan kun je ook bellen met de bibliotheek: 088 00 80 700.

Noordoostpolder
Carrefour werkt voor de hele Noordoostpolder, dus voor zowel Emmeloord als de tien groendorpen. Je kunt Carrefour bereiken via de website; mailen of bellen kan ook: 0527 63 00 00. Langsgaan is ook mogelijk; het gebouw van Carrefour is te vinden aan het Harmen Visserplein 6 in Emmeloord.

Almere
In Almere houden wijkwerkers een vinger aan de pols. Heb je hulp nodig, dan kun je terecht op de gemeentelijke website; daar staan alle Almeerse organisaties op een rijtje. De hulp die geboden wordt is heel uiteenlopend, van een boodschappendienst tot ondersteuning van mantelzorgers. Je kunt ook hulp krijgen bij (dreigende) schulden of een luisterend oor vinden wanneer je eenzaam bent.

Voor alle initiatieven geldt: heb je een vraag, trek aan de bel. Er staan veel hulpverleners en vrijwilligers in de provincie voor je klaar, die graag willen helpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel