Politieke zorgen rond veiligheidsplan Floriade lijken weggenomen 

ALMERE • Vr 22 januari 2021 | 7:00 • Vrijdag 22 januari 2021 | 7:00

De Floriade BV heeft donderdagavond een groot deel van de Almeerse gemeenteraad gerust kunnen stellen over het veiligheidsplan van het evenement. Het papierwerk is zo goed als af en kan over een paar weken al ter beoordeling aan de gemeente worden voorgelegd.

Afgelopen week bleek juist dat aan het veiligheidsplan nog een hoop op en aan te merken valt. Die conclusie trok een gespecialiseerd bureau dat door de gemeenteraad is gevraagd om de plannen te beoordelen.

De Floriade BV gaf donderdagavond aan dat de versie die de raad heeft ontvangen uit september stamt. In de tussentijd is er hard gewerkt om de plannen aan te vullen en te verbeteren.

Een inhoudelijke beoordeling vindt niet plaats door de raadsleden, maar door burgemeester Franc Weerwind en zijn team van ambtenaren.

De burgemeester kreeg van raadsleden de vraag of zijn betrokkenheid bij de voorbereiding een onafhankelijk oordeel in de weg kan staan. Hij verzekerde dat dit niet het geval is en dat hij waar nodig expertise van buitenaf inschakelt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel