RIVM gaat beginnen met uitnodigen 85-plussers voor coronavaccinatie

FLEVOLAND • Vr 22 januari 2021 | 17:04 • Vrijdag 22 januari 2021 | 17:04

Het RIVM gaat aanstaande maandag beginnen met het uitnodigen van Flevolanders in de leeftijd van 85 jaar en ouder voor een coranavaccinatie. Dat laat de GGD Flevoland weten.

Het gaat om hoogbejaarden die thuiswonend en mobiel zijn. "Mensen die van het RIVM een uitnodiging hebben gekregen om zich te laten vaccineren maken een telefonische afspraak. Dat doen zij via het telefoonnummer dat vermeld staat in de uitnodigingsbrief", legt de GGD uit. De locatie daarvoor is in eerste instantie op de Schroefstraat in Lelystad.

"Wanneer de vaccinatie is gezet, blijft men nog een kwartier in de wachtkamer zitten. Dit om adequaat op eventuele reacties te kunnen reageren", zegt de GGD. Bij het zetten van de vaccinatie wordt genoeg tijd genomen voor de oudere inwoners.

In de loop van dit jaar krijgen ook de andere groepen een uitnodiging. Dat proces gaat in fases. De overheid bepaalt in welk tempo dit gebeurt. De groep die als eerst aan de beurt kwam zijn de zorgmedewerkers. Een deel daarvan heeft inmiddels de prik gekregen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel