'Groot tekort aan passende woningen voor senioren'

LELYSTAD • Vr 22 januari 2021 | 20:30 • Vrijdag 22 januari 2021 | 20:30

Er dreigt een groot tekort aan passende woningen voor senioren in Lelystad. Dat blijkt uit de resultaten van het woonwensenonderzoek "Een leven lang thuis in Lelystad". Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van woningcorporatie Centrada, stichting OSOL en Seniorenbouw Flevoland. 929 senioren in Lelystad hebben meegedaan.

Doel van dit onderzoek was om meer inzicht te krijgen in de huidige woonsituatie en de toekomstige verhuiswensen van 55-plussers in Lelystad. Ongeveer een derde van respondenten geeft aan binnen nu en vier jaar te willen verhuizen naar een meer passende woning. Wel zijn het behouden van zelfstandigheid en privacy en de aanwezigheid van dagelijkse voorzieningen in de buurt belangrijk.

Bovendien moet de woning betaalbaar zijn en er moet parkeergelegenheid bij de woning zijn. Het stadshart is bij senioren de populairste wijk om te gaan wonen, maar ook de Kempenaar, Karveel, Schouw, Warande, Botter en Landerijen zijn in trek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel