Almeerder krijgt IJmeerlijn in programma PvdA

ALMERE • Zo 24 januari 2021 | 10:18 • Zondag 24 januari 2021 | 10:18

De IJmeerverbinding tussen Almere en Amsterdam krijgt een prominente plek in het verkiezingsprogramma van de PvdA. Dat is het gevolg van een initiatief van Almeerder Abassin Nessar. In het tv-programma Over Flevoland Gesproken vertelt hij dat hij daarvoor heeft gestreden, omdat de OV-lijn in het concept-verkiezingsprogramma niet apart genoemd werd.

Nessar, met plaats 28 de hoogste Flevolander op de kieslijst van de PvdA, vindt het belangrijk dat de focus in het programma van zijn partij minder op de Randstad ligt. In dat verband noemt hij ook de aandacht voor de Lelylijn.

De Almeerder toont zich tevreden met het verkiezingsprogramma, dat hij "hartstikke mooi links" noemt. Hij ziet het als een breuk met het recente verleden toen de PvdA regeerde met de VVD. "We hebben toen op bepaalde punten meer ingeleverd dan we hadden moeten doen", zegt Nessar. "Daar moeten we lessen uit trekken en nu de koers verzetten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel