Seksspeeltjes erg in trek in coronatijd

ALMERE • Ma 25 januari 2021 | 16:02 • Maandag 25 januari 2021 | 16:02

De verkoop van seksspeeltjes is sinds het begin van de coronapandemie met zo'n 30 procent gestegen. Dat zegt de Almeerse seksspeeltjestester Tess Fijen.

Fijen schrijft reviews over de seksspeeltjes op haar website tesstesst. "Ik hoop door open en eerlijk te schrijven over sextoys, en dus ook over seks, een beetje mee te helpen het taboe te doorbreken. De meeste mensen hebben seks, de meeste mensen masturberen, dus waarom zouden we dat onbesproken laten?"

Ontspannen in coronatijd
Volgens Fijen is seks ook een prima manier om in deze coronatijd even aan de stress van alledag te ontsnappen. "Masturberen of seks hebben met een partner is een hele fijne manier om te ontspannen. Zo met liefde met je lijf bezig zijn is echt hartstikke goed."

Seksspeeltjes op luchtdruk zijn nu heel erg hot. "Ook speeltjes die je kan bedienen met je smartphone worden steeds populairder. Zo kunnen partners elkaars seksspeeltje sturen en kan je zelfs op afstand toch seks met elkaar hebben", aldus Fijen.

Pas op voor onveilige speeltjes
Niet alle seksspeeltjes zijn veilig, zegt ze. "Je moet echt goed opletten van welk materiaal de speeltjes zijn gemaakt. Er worden soms giftige materialen gebruik, die inwendige verwondingen kunnen veroorzaken. Of poreus materiaal wat weer tot nare schimmels kan leiden. Er zijn geen regels voor het op de markt brengen van seksspeeltjes. Dat zorgt ervoor dat er dus ook onveilige spullen worden verkocht. Maar met goede spullen kun je heerlijk genieten en lekker ontspannen", aldus de Almeerse.

In onze rubriek Na het nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel