Werkgroep Tiny House vraagt raadsleden om hulp

DRONTEN • Di 26 januari 2021 | 11:29 • Dinsdag 26 januari 2021 | 11:29

De werkgroep Tiny House uit Dronten heeft ten einde raad een brief geschreven aan de gemeenteraad. De werkgroep probeert al jaren vergeefs een bouwplek te krijgen van de gemeente. De leden stellen nu voor om huisjes te bouwen op camping De Abelen in Swifterbant.

"We zijn twee jaar verder en voor ons gevoel niets opgeschoten", schrijft de groep aan de gemeenteraad. "Van de slogan 'Dronten geeft je de ruimte' merken wij niets." De werkgroep bestond begin 2019 uit tien mensen die een Tiny House wilden bouwen. Na een reeks niet nagekomen toezeggingen door de gemeente hebben drie daarvan hun droom nu buiten de gemeente Dronten gerealiseerd, aldus de brief.

De bouwers vragen de raadsleden nu om steun, zodat er snel duidelijkheid komt over een bouwplek. "Out of the box denken is ons niet vreemd", stelt de werkgroep. In ruil voor de bouw van tien huisjes op het terrein stellen de leden voor dat Tiny House Dronten de camping gaat exploiteren. Vorig jaar stopten de campinghouders van de camping ermee vanwege de aanhoudende vernielingen door de Dronter jeugd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel