Slachtoffer van met stenen bekogelde bus met hersenschudding thuis

EMMELOORD • Wo 27 januari 2021 | 15:40 • Woensdag 27 januari 2021 | 15:40

Het meisje dat dinsdagavond gewond raakte nadat een baksteen door een zijraam van een bus werd gegooid in Emmeloord, heeft een zware hersenschudding opgelopen. Voorlopig moet ze complete rust houden. Dat zegt haar vader Jeroen Over uit Creil.

De 16-jarige Ashley Over was op weg naar huis en zat in bus 141 van Kampen naar Emmeloord. Rond 18.30 uur was de bus in de Zuidert in Emmeloord toen er stenen tegen de bus werden gegooid. Het meisje werd geraakt door drie bakstenen, die aan elkaar vastzaten. "Daar schrik je wel van. Het was een behoorlijke klap. Toen ze mij belde, zakte de grond onder mijn voeten vandaan", vertelt haar vader.

Volgens Over heeft zijn dochter geluk gehad dat de bakstenen bovenop haar hoofd terechtkwamen. "De plek zit nu op haar haargrens en niet op haar voorhoofd of in haar gezicht. Het had veel erger kunnen aflopen."

Verrast door medeleven
Vader Over is verrast door de massale reacties uit het dorp en de omgeving. "Het is fijn om het medeleven te merken. Ook petje af voor de politie, die het heel serieus nemen." Jeroen Over en een vriend van de familie gaven dinsdagavond via social media aan dat zij een bedrag uitloven voor de gouden tip die naar de stenengooier leidt. In totaal kan de tipgever rekenen op drieduizend euro. Die gouden tip is nog niet binnengekomen.

In totaal gaat het waarschijnlijk om een groep van vier jongeren die betrokken zijn bij het incident. Inmiddels heeft Over wel een filmpje in het bezit waarop te zien is dat er twee jongens stenen gooien naar de bus. Die heeft hij gedeeld met de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel