Herstel Hanzeweg begint volgende week

DRONTEN • Wo 27 januari 2021 | 19:46 • Woensdag 27 januari 2021 | 19:46

De provincie hoopt eind volgende week te beginnen met het herstel van de Hanzeweg. De weg tussen Dronten en Kampen krijgt nieuw asfalt omdat er over een afstand van anderhalve kilometer gaten in het wegdek zitten. Daarom is een rijstrook van de Hanzeweg vlak voor kerst afgesloten.

De provincie is voor de werkzaamheden wel afhankelijk van het weer. Als de weersomstandigheden ongunstig zijn, kan het nog enige weken duren voordat er geasfalteerd kan worden.

De politiek in Dronten wil dat er haast wordt gemaakt. Ook GroenLinks en de ChristenUnie in Provinciale Staten maken zich zorgen over de hinder die het verkeer op de Hanzeweg ondervindt. Mede naar aanleiding van een ongeluk afgelopen weekend, stelden de fracties woensdag vragen aan gedeputeerde Jan de Reus. Die gaf aan dat er na het ongeval extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. Maar de gedeputeerde is het met de partijen eens dat de weg zo snel mogelijk gemaakt moet worden.

De toplaag van het asfalt is twee jaar geleden overigens nog vervangen. Er wordt nog onderzocht wat er verkeerd is gegaan. Mogelijk heeft de aannemer fouten gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel