Slachtoffer kart-incident blij met eis OM

ALMERE • Wo 27 januari 2021 | 22:52 • Woensdag 27 januari 2021 | 22:52

Chaand Shah uit Almere is blij dat het Openbaar Ministerie 60.000 euro boete heeft geëist tegen Walibi Holland. De nu 16-jarige Shah was in 2018 slachtoffer bij een ernstig kart-incident in het attractiepark in Biddinghuizen. Haar haren kwamen vast te zitten en daardoor is de huid van haar schedel getrokken. "Ik vind het belangrijk dat hier lessen uit worden getrokken en ben blij dat er een straf is geëist. Mijn leven is echt over de kop gegaan."

De rechtszaak die woensdag in Amsterdam plaatsvond is niet door de familie aangespannen, maar het was het OM die Walibi wilde laten vervolgen. Shah is blij dat het attractiepark zich moet verantwoorden. "Ik wil dat dit nooit meer gebeurt. Ik hoop dat er nu haarnetjes komen en dat helmen dragen verplicht wordt gesteld." Het dragen van een helm en beschermende kleding was geen verplichting op de baan in Walibi. Wel werd bezoekers met lang haar verzocht om een knot te dragen. "Het risico van het dragen van een knotje is dat ze uit kunnen vallen. Ik had het niet kunnen voorkomen."

Zware tijd
Shah vertelt dat zij na het incident een zware tijd heeft gehad. "Ik heb 11 uur op de operatietafel gelegen. Daarna heb ik twee weken gerevalideerd in het ziekenhuis wat erg lastig was, want ik had een hele grote wond op mijn achterhoofd."

Ook de maanden daarna kampte zij met de nodige problemen. "Mijn mentale gezondheid was naar de maan. Het was heel erg moeilijk om het ongeluk te verwerken. Ik had heel erg veel vragen die ik niet kon beantwoorden. Uiteindelijk heb ik de vragen kunnen beantwoorden dankzij therapie."

Ook de vader, moeder en zus van Shah hadden het na het ongeluk erg moeilijk. "Ik merk dat zij ook de nodige trauma's hebben. Dat is niet gek, want je ziet je dochter als een gek bloeden. Dat is niet niks."

Kartbaan nooit meer open
Tijdens de rechtszaak gaf de advocaat van Walibi aan dat de kartbaan nooit meer open zal gaan. Sinds het ongeluk in 2018 is er al niet meer gereden. Walibi wilde na afloop niet reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel