Bedrijfsleven ondervindt negatieve gevolgen rellen

URK • Wo 27 januari 2021 | 23:30 • Woensdag 27 januari 2021 | 23:30

De rellen op Urk van afgelopen weekend hebben negatieve gevolgen voor het bedrijfsleven. Urker bedrijven krijgen veel vragen binnen van klanten en leveranciers. Daarom heeft voorzitter Louwe Kramer van Bedrijvenkring Urk (BKU) een oproep gedaan aan het jonge personeel van de ondernemingen: "Stop ermee om je eigen nest te bevuilen." Dat moet ervoor zorgen dat rellen zoals afgelopen weekend niet nog een keer ontstaan.

Kramer plaatste de oproep, onder de titel "Maak je eigen toekomst niet kapot!", op de website van de ondernemersvereniging. Dat gebeurde, nadat hij onder de BKU-leden hoorde dat er veel vragen binnenkomen. Die vragen komen bij allerlei bedrijven binnen, maar vooral bij visbedrijven, schilders en aannemers die buiten het dorp actief zijn. "Wat is er gebeurd, wat is er loos en je bedrijf komt toch niet in gevaar door dit soort dingen die er gespeeld hebben?", somt Kramer de vragen op. Ook de gemeente Urk doet een oproep aan ondernemers, om alert te zijn. Dat valt te lezen onder het statement op de BKU-site.

Bij de rellen ging onder andere een GGD-teststraat in vlammen op. Volgens Kramer worden de bedrijven nu aangekeken op de gebeurtenissen. Hij hoopt met zijn statement dat ondernemers hun personeel op "vaderlijke toon" zullen toespreken en dat jonge personeelsleden zich bewust worden van het negatieve effect van de rellen. "Want dat bedrijfsleven sponsort bijvoorbeeld jouw voetbalclubje. Dat zorgt dat de vis betaald wordt van de kotter waar jouw vader, broer of jijzelf wel op vaart. En dat bedrijfsleven willen wij niet in gevaar brengen door dit soort calamiteiten."

De BKU-voorzitter hoopt dat het vanaf nu rustig blijft in het vissersdorp. "Heel simpel: dit moet niet meer gebeuren", zegt hij. "Het is opeenstapeling van dingen. Beginnen met iets kleins en dat groeit uit tot iets groots. Dat moet gewoon niet meer gebeuren." De gemeenteraad van Urk spreekt donderdagavond over de rellen in een spoeddebat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel