Opnieuw verdachte vuurwerkrellen vrijgesproken

URK • Do 28 januari 2021 | 14:01 • Donderdag 28 januari 2021 | 14:01

Een 40-jarige Urker is donderdag door de politierechter vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De man zou in de nacht van 5 op 6 december tijdens vuurwerkrellen in het dorp een agent hebben beledigd. Tegen de man was een boete van 300 euro of zes dagen gevangenisstraf geëist.

Het is de vierde verdachte die zich bij de rechter moest verantwoorden voor de rellen. Twee eerdere verdachten werden vrijgesproken, afgelopen dinsdag kreeg een 28-jarige Urker wel een boete opgelegd.

Nog negen andere verdachten moeten voorkomen voor de vuurwerkrellen op Urk. Zij zijn voor verschillende dingen opgepakt. Het wisselt van het negeren van politie-instructies tot het bezit van een molotovcocktail of het plegen van openlijk geweld.

Onrust
Het was in november en december meerdere zaterdagavonden onrustig op Urk. Er werd veel en zwaar vuurwerk afgestoken. Dat werd ook in de richting van de hulpdiensten gegooid.

Afgelopen weekend liep een protest tegen de avondklok uit de hand. Een GGD-teststraat ging toen in vlammen op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel