Politie zoekt groepje getuigen van brandstichting GGD-testlocatie

URK • Do 28 januari 2021 | 16:16 • Donderdag 28 januari 2021 | 16:16

De politie is op zoek naar zeven jongeren die zaterdagavond mogelijk getuige waren van het in brand steken van de GGD-testlocatie op Urk. Beelden van deze groep zijn donderdagmiddag getoond in Bureau Flevoland.

Een aantal Urkers ging afgelopen zaterdagavond de straat op, om te protesteren tegen de avondklok. Naast de brand in de GGD-teststraat, werd de volgende dag ook een beveiliger mishandeld. Een 20-jarige en 33-jarige Urker zijn inmiddels al aangehouden, maar de politie is op zoek naar meer relschoppers.

De hoop is dat de groep van zeven meer kan vertellen over de daders van de brandstichting. "Wij zijn nu met een groot rechercheteam op zoek naar deze relschoppers. We zetten echt zwaar in, want we willen echt niet dat zoiets nog een keer gebeurt", vertelt Suzanne Lesquillier van de politie Midden-Nederland.

Op de vrijgegeven beelden is de groep te zien. Lesquillier: "Mogelijk hebben zij belangrijke informatie die kan helpen bij het opsporen van de daadwerkelijke daders. Daarom zijn ze ook geblurd."

Op zoek naar beelden
De politie hoopt ook op meer beeldmateriaal van de gebeurtenissen. "Vooral van het stenen gooien naar de politie en het mishandelen van de NOS-beveiliger. Zo kun je ons echt helpen met het onderzoek en hopelijk ook met het stoppen van deze onnodige rellen", aldus Lesquillier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel