Staking bij afvalverwerker HVC van de baan

FLEVOLAND • Do 28 januari 2021 | 21:33 • Donderdag 28 januari 2021 | 21:33

De geplande staking van medewerkers van afvalverwerker HVC in Lelystad en Zeewolde is voorlopig van de baan. Onderhandelingen tussen vakbonden CNV en FNV en de werkgevers in de sector Grondstoffen Energie en Omgeving (GEO) hebben geleid tot het voorstel voor twee loonsverhogingen en een eenmalige bonus.

In het voorstel worden de salarisschalen per 1 maart met 45 euro verhoogd en krijgen werknemers in maart een eenmalige 'heldenbonus' van netto 100 euro. Verder staat in het voorstel een salarisverhoging van één procent per 1 september. Verder is een regeling verlengd waardoor oudere werknemers de mogelijkheid krijgen om minder te werken terwijl ze nog wel voor een groot deel betaald krijgen.

Werknemers dreigden met de staking omdat ze een hoger loon willen. "Vanuit de werkgeverskant is de verwachting dat het op zichzelf genomen een mooi aanbod is en zeker in deze tijd", aldus voorzitter van de werkgeversdelegatie Albert Vos.

Het voorstel wordt de komende dagen uitgewerkt. De werkgevers en bonden hebben dan twee weken de tijd om akkoord te geven op de nieuwe cao. Die loopt dan tot 1 april volgend jaar. CNV schrijft in een reactie dat ze het resultaat van de onderhandelingen neutraal aan de leden voor zal leggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel