Minder voertuigen gestolen in 2020

FLEVOLAND • Ma 1 februari 2021 | 10:51 • Maandag 1 februari 2021 | 10:51

In Flevoland zijn het afgelopen jaar ruim tien procent minder auto's gestolen. Dat blijkt uit cijfers die het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) heeft vrijgegeven. Ook zijn er minder brom- en snorfietsen gestolen. Tegelijkertijd zijn er juist meer bestelbusjes ontvreemd.

Volkswagens worden het meest gestolen. Autodieven hebben een voorkeur voor personenauto’s van 3 jaar oud, deze worden ook minder vaak teruggevonden. Het gaat dan in het bijzonder om modellen als de Toyota RAV 4 , Fiat 500 en Mazda CX-5.

Veel van deze gestolen voertuigen krijgen een andere identiteit en verdwijnen in Nederland of gaan naar andere Europese landen, en Afrika. Jonge Toyota’s zijn vooral in trek in Afrikaanse landen als Ivoorkust, Ghana en Nigeria. Gestolen Landrovers en Mazda’s duiken vaak op in Oost-Europese landen.

Het LIV analyseert jaarlijks cijfers van de RDW en de politie om erachter te komen hoeveel verschillende voertuigdiefstallen er geregistreerd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel