Navigatiesystemen en airbags gestolen uit 4 BMW's

DRONTEN • Di 2 februari 2021 | 10:14 • Dinsdag 2 februari 2021 | 10:14

Uit vier BMW's in de wijken Het Palet en De Gilden in Dronten zijn maandagavond 25 januari navigatiesystemen en airbags gestolen. Dat meldt de politie op Facebook. Alle auto's zijn geopend door keyless entry.

Steeds meer auto's maken gebruik van keyless entry. Dat is handig voor de gebruiker, want met de sleutel in de buurt van de auto kun je de auto eenvoudig openen en starten. De sleutel zendt daarom wel continue een digitaal (RFID) signaal uit. Dieven maken handig gebruik van het systeem door een apparaat in de buurt van de sleutel te houden die het signaal oppikt en verstuurd naar de tweede inbreker die bij jouw auto staat en deze zonder problemen kan openen. Dus ook al denk je dat je sleutel veilig achter de voordeur ligt, de dief kan er toch met je auto vandoor.

De politie Dronten zegt dat dit makkelijk te voorkomen is door de sleutel in een metalen blikje of speciaal sleutelbakje te bewaren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel