Raad van State buigt zich over zonnepark op golfbaan

ZEEWOLDE • Di 2 februari 2021 | 16:25 • Dinsdag 2 februari 2021 | 16:25

De Raad van State buigt zich de komende weken over een zonnepark dat moet komen op een voormalige golfbaan in Zeewolde. 99 huisjeseigenaren van woningen op het naastgelegen Harderwold Villa Resort en de beheerder van dat villapark willen de aanleg tegenhouden.

De eigenaar van de golfbaan kreeg zijn baan niet winstgevend en wil daarom zonnepanelen aanleggen. Het zonnepark zou 36 hectare groot moeten worden en zo'n 13.000 huishoudens van stroom moeten voorzien. Van de golfbaan blijft alleen de 9-holes par-3 baan bestaan.

De rechter oordeelde vorig jaar dat de huisjeseigenaren te ver weg wonen van het zonnepark om als belanghebbende te kunnen worden gezien. Volgens de rechter was er ook niets mis met de verleende vergunning.

De huisjeseigenaren en beheerder gingen naar de Raad van State. De beheerder zei daar: ''Het komt eruit te zien als een industrieterrein. Daar wil je toch niet langsrijden naar je recreatiewoning.''

De uitspraak volgt over ongeveer zes weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel