'Horeca zit door corona in zwarte, donkere tunnel'

ALMERE • Wo 3 februari 2021 | 0:56 • Woensdag 3 februari 2021 | 0:56

"Triest en betreurenswaardig dat we nog een maand dicht moeten", zo reageert voorzitter Taco van der Meer van de Almeerse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland op het besluit van het kabinet om de lockdown tot 2 maart te verlengen. Hij mist vooral perspectief. "Het is een zwarte, donkere tunnel waar we nu in zitten en er is geen lichtpunt."

'Ondernemers raken bedrijf kwijt'
Van der Meer is eigenaar van Brasserie Bakboord in Almere Haven. Mensen kunnen bij hem eten bestellen en afhalen. Vooral in het weekeind loopt dat goed maar hij is net als andere horecaondernemers hard getroffen door de coronamaatregelen. Sinds de invoering van die maatregelen moest hij afscheid nemen van circa dertig procent van zijn personeel. Volgens hem hebben veel horecaondernemers het op dit moment zwaar. Hij zegt dat er ondernemers zijn die hun auto hebben verkocht of een tweede hypotheek op hun huis hebben genomen, zodat zij hun lopende rekeningen kunnen betalen. "Deze groep mensen wordt steeds groter en groter. Dat betekent dat een hele hoop mensen hun bedrijf straks kwijt zijn."

'Maak onderscheid'
Wat Van der Meer betreft zou de overheid onderscheid moeten maken tussen horecazaken die wel en geen ruimte hebben om hun gasten 'coronaproof' te kunnen ontvangen. "Ik zou eerder een keuze maken voor daar waar je kunt zitten op anderhalf meter afstand. Die zaken moet je gewoon open kunnen doen. En daar waar het niet mogelijk is op dit moment. Die moet je nog dicht houden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel