Prinses Laurentien spreekt met onderbouwklassen over corona

URK • Wo 3 februari 2021 | 19:40 • Woensdag 3 februari 2021 | 19:40

Prinses Laurentien van Oranje sprak dinsdag met leerlingen van twee middelbare scholen op Urk. Zij gingen met elkaar in gesprek over de coronacrisis. Dat gebeurde in het kader van de 'Week van de dialoog', die is opgezet door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

De prinses sprak met twee onderbouwklassen van de Pieter Zandt Scholengemeenschap en het Berechja College. In het gesprek vroegen de leerlingen zich onder meer af waarom politiemensen nooit eens complimenten geven als de coronamaatregelen goed worden nageleefd. Wethouder Brouwer belooft dat hij de lokale politiechef uitnodigt om daarover een gesprek te voeren met de leerlingen. De prinses heeft aangeboden om ook dat gesprek te begeleiden.

Volgens de wethouder worden er al activiteiten georganiseerd voor de jongeren, maar die bereiken niet altijd de leeftijdsgroep van de leerlingen in de klassen. De wethouder vindt dat de activiteiten laagdrempeliger en wellicht meer online gehouden moeten worden. Daarvoor wil de wethouder de hulp inroepen van het jongerenwerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel