Pechvogel Keddeman krijgt nieuwe scooter

ALMERE • Wo 3 februari 2021 | 19:40 • Woensdag 3 februari 2021 | 19:40

Pechvogel Aart Keddeman uit Almere heeft woensdagmiddag een nieuwe scooter gekregen. Geen bromfiets, maar een elektrische scooter. Begin dit jaar ging zijn oude brommer in vlammen op en dus kwam de buurt in actie voor Keddeman die het niet al te breed heeft.

Keddeman is een echte pechvogel. Eind vorig jaar was hij zijn baan kwijt, kreeg een hersenbloeding en tot overmaat van ramp werd zijn brommer begin dit jaar in brand gestoken. Sonja Smeekes las het verhaal op Facebook en kwam in actie. "Daar moeten we wat mee doen", dacht ze. Samen met Cora Spaans startte ze een geldinzamelingsactie voor een nieuwe brommer voor Keddeman die meer dan tweeduizend euro opleverde.

In de stromende regen ging Keddeman woensdag samen met de twee initiatiefnemers de scooter ophalen bij e-Scooters in Almere die de tweewieler met korting levert. "Het is een simpele elektrische motor van 350 watt, waarmee je behoorlijk hard kan rijden," zegt Danijel Dujmovic van de scooter shop.

Keddeman zelf is in z'n nopjes met z'n nieuwe scooter. "Hij rijdt lekker en is helemaal stil." Hij krijgt er nog een stevige ketting bij, met robuust slot om te voorkomen dat de scooter gestolen wordt. Een schermpje tegen de plensregen hoeft hij niet. "Ik ben niet van suiker!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel