Leger des Heils klaar voor winterkou

FLEVOLAND • Vr 5 februari 2021 | 10:38 • Vrijdag 5 februari 2021 | 10:38

Het Leger Des Heils heeft alles geregeld om de komende tijd meer dak- en thuislozen op te kunnen vangen. De organisatie heeft zich voorbereid op het winterweer dat voor de komende week verwacht wordt. Mogelijk moeten er daardoor meer mensen opgevangen worden.

Heel veel extra maatregelen hoefde het Leger niet te nemen, vertelt Luc Tanja van de organisatie. "Het is al wat langer koud op straat en met corona hebben mensen echt de mogelijkheid nodig om afstand van elkaar te houden." Daarom werden er eerder al extra plekken geregeld. Zo werd een deel van de dak- en thuislozen bijvoorbeeld in het Best Western Hotel in Almere opgevangen. "Het wordt wel puzzelen en zoeken, maar er zijn mogelijkheden."

Zo heeft de organisatie op een school in Almere Poort plekken ingericht. "Daar kunnen we extra opschalen als het nodig is." Bijvoorbeeld als de politie of handhaving nog iemand tegenkomen waarvoor een plek nodig is, vertelt Tanja. "Maar we denken niet dat dat er nog heel veel zullen zijn."

De komende kou ziet Tanja ook als een kans. "Eigenlijk kijk ik er ook wel naar uit. Want zo'n koude periode is ook altijd een mogelijkheid om mensen die tot nu toe de zorg meden, om die nu wel naar binnen te halen, en wel zorg te bieden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel