Basisscholen gaan elk op hun eigen manier open maandag

FLEVOLAND • Vr 5 februari 2021 | 15:03 • Vrijdag 5 februari 2021 | 15:03

De basisscholen in Flevoland gaan elk op hun eigen manier maandag weer open. Dat blijkt uit brieven die naar de ouders zijn gestuurd.

Zo schrapt basisschool de Boeier in Lelystad de lunchpauzes en gaan ze werken met een continurooster. Dat houdt in dat de lessen in de oorspronkelijke pauze doorgaan, maar dat de kinderen eerder naar huis mogen.

Basisschool Horizon in Lelystad gaat werken met verschillende begin- en eindtijden. Zo starten groepen 3 en 6 al om 08.20 uur met de lessen en eindigen zij om 13.50 uur. De groepen 2,5 en 7 beginnen dan weer tien minuten later met de lessen.

Voorbereidingen
De basisscholen zijn vrijdagmiddag druk bezig om voorbereidingen te treffen zodat de kinderen maandag 'gewoon' weer naar school kunnen. "Wij zijn nu linten aan het aanspannen, zodat iedereen zich vanaf volgende week aan de anderhalve meter kan houden", aldus Van Garderen.

Rutten
In Rutten bij de Paulusschool en de Sjaloomschool vinden ze het extra spannend dat de scholen weer open gaan. Zij betrekken dan een ruimte in de nieuwe multifunctionele accomodatie (MFA). "In die zin is het zeker anders dan anders", beaamt Grietje Captein.

"Het lastigste is dat door corona er een aparte in- en uitgang moet zijn. In ons oude gebouw was dat makkelijker want daar hadden we drie deuren. Hier hebben we maar twee deuren, en die moeten we ook delen met de Paulusschool." Besloten is om de begintijden van de Sjaloomschool te vervroegen. Wij starten tien minuten eerder al om 08.25. Zo hopen wij de drukte te vermijden."

Mondkapje
Wel staat in alle brieven van de basisscholen dat leerlingen van de groepen 7 en 8 een mondkapje mogen dragen. Dit is echter geen verplichting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel