Digitale open dag bij nieuwe scholencampus Porteum

LELYSTAD • Za 6 februari 2021 | 16:38 • Zaterdag 6 februari 2021 | 16:38

Een nieuwe school uitkiezen is voor de achtstegroepers dit jaar niet bepaald makkelijk, want ze kunnen nergens op bezoek gaan. De scholen proberen daarom vooral online contact te leggen met hun toekomstige leerlingen, ook voor bijvoorbeeld open dagen. Die van middelbare scholengemeenschap Porteum in Lelystad was zaterdag via livestream te volgen.

Porteum liet tijdens de online open dag zien welke richtingen je als eersteklasser allemaal op kan. Ook werd er in de één uur durende uitzending een rondleiding gegeven in de nieuwe gebouwen van de schoolcampus, tegenover de oude scholengemeenschap De Rietlanden.

Lianne en Noor, twee leerlingen van basisschool De Kring die naar Porteum willen, waren enthousiast. "Ik vond het wel bijzonder eigenlijk", zegt Lianne. "Heel interessant", vindt Noor.

De scholengemeenschap had het liefst een normale open dag georganiseerd, maar dat bleek niet mogelijk. "Zonder coronamaatregelen hadden wij in de nieuwe gebouwen groepen aankomende leerlingen ontvangen", zegt Rhody Matthijs van Porteum. "Al is het voordeel nu wel dat je de open dag kan terugkijken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel