'Bewaker' crystal meth-lab in Groningen blijft in cel

ALMERE • Di 9 februari 2021 | 13:09 • Dinsdag 9 februari 2021 | 13:09

Een 64-jarige man uit Almere die vorig jaar werd opgepakt in een drugslab in het Groningse Lucaswolde blijft tot de behandeling van zijn rechtszaak in de cel. Dat meldt RTV Noord.

Volgens de eigenaar van het pand was de Almeerder een bewaker. De Almeerder ontkent de drugs gemaakt en verhandeld te hebben, wat het Openbaar Ministerie hem dinsdag verweet tijdens een niet-inhoudelijke zitting. De verdachte zegt dat hij van het drugsafval drugs had moeten maken, maar dat dit nooit gebeurd is.

Ongeloofwaardig, zo vindt de officier van justitie. De man werd op 27 oktober gevonden in een draaiend lab. Zijn DNA werd aangetroffen op een gezichtsmasker dat in het lab aanwezig was.

Man deed boodschappen voor drugslab
Uit telefoon- en observatiegegevens blijkt ook dat de man meerdere dagen aanwezig was bij het lab en boodschappen als maatbekers en pannen haalde die nodig waren om de drugs te bereiden.

Samen met twee Amsterdammers, die kok en klusjesman waren in het lab, fabriceerde en verhandelde hij crystal meth. De zwaar verslavende drug komt in Nederland amper voor. Volgens de advocaat van een van de Amsterdammers is de drug bedoeld voor de Aziatische markt. Dat verklaart mogelijk ook de Chinese afkomst van de Amsterdammer en de Almeerder.

Ook betrokken bij Fries lab
In het Groningse lab werd 30 kilo methamfetamine-olie aangetroffen en drie kilo crystal meth. De Almeerder wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een drugslab in het Friese Wanswert. Daar werd voor vier miljoen euro aan meth aangetroffen in februari vorig jaar.

De zaak wordt in juni of juli inhoudelijk behandeld. Tot die tijd blijven de verdachten in de cel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel