Eis: cel voor Rijswijker voor ontvoering en misbruik meisje (13)

URK • Do 11 februari 2021 | 10:53 • Donderdag 11 februari 2021 | 10:53

Voor het ontvoeren en misbruiken van een 13-jarig Urker meisje is tegen een man uit Rijswijk vijf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk geëist. De 22-jarige man zou het kind via een nep-account op Instagram naar een bushalte op Urk hebben gelokt.

Onder de naam 'Sara' zocht hij via Instagram contact met het meisje. Het kwam tot een ontmoeting op 24 februari vorig jaar. Het slachtoffer was echter onaangenaam verrast toen niet 'Sara', maar de Rijswijker bij de bushalte kwam voorrijden met zijn witte Audi.

Uitkleden
Het meisje werd de auto ingeduwd en moest zich volgens de officier onderweg uitkleden. Ze zou ook zijn betast tijdens de rit. Toch wist ze een politieagent die ze kende een berichtje te sturen: "Kun je me helpen? Hij zit steeds aan me." Ze vertelde ook waar ze ongeveer reden en in wat voor auto, waardoor de politie de witte Audi niet veel later van de weg kon halen.

De Rijswijker vertelde bij de politie dat hij niks verkeerds heeft gedaan. Hij had alleen opdracht van ene 'Sara' om een 18-jarig meisje op te pikken op Urk. Deze 'Sara' kende hij uit het uitgaansleven, maar meer kon hij er niet over kwijt. Dan zou hij namelijk 'in grote problemen raken'.

Andere verklaring
Tijdens de rechtszitting in Lelystad waagde zijn advocaat zich donderdag aan een iets andere verklaring. Hij vermoedt dat het slachtoffer en de man een spannende date hadden. Die zou wat anders zijn verlopen dan het meisje had bedacht. Met berichtjes over de ontvoering en het misbruik aan de agent en ook naar haar moeder, zou het meisje volgens de advocaat onder een straf van haar ouders uit hebben willen komen.

Bovenal had de Rijswijker volgens zijn advocaat geen idee dat het meisje minderjarig was. De man was overigens niet aanwezig in de rechtbank vanwege coronaklachten.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel