Baudet met verkiezingskaravaan in provinciehoofstad

LELYSTAD • Zo 14 februari 2021 | 16:28 • Zondag 14 februari 2021 | 16:28

Rond de 250 mensen zijn zondagmiddag afgekomen op een verkiezingsbijeenkomst van Forum voor Democratie in Lelystad. Dat is ruim het dubbele van de toegestane 100 tijdens de coronacrisis. Op het stadhuisplein hield partijleider Thierry Baudet een toespraak.

Baudet zei in zijn toespraak dat hij wil dat er gauw een eind komt aan de lockdown: "Horeca, winkels, scholen weer open, stoppen met de mondkapjes en elkaar weer de handen geven. Terug naar het oude normaal."

De partij deed erg geheimzinnig over de bijeenkomst. Eerst was alleen aangekondigd dat de verkiezingstoer zondag om 10:00 uur zou beginnen in Aalsmeer. Daarna zou Lelystad volgen, maar waar en hoe laat werd stilgehouden. Wel deden er berichten met de tijd en plek de ronde op de sociale media.

Op weg van Aalsmeer naar Lelystad stopte de FvD-karavaan nog even in Almere, waar wat verkiezingsfolders werden rondgedeeld.

Volgens de gemeente Lelystad was er vooraf niets afgesproken over het wel of niet aankondigen van de verkiezingsbijeenkomst. Een woordvoerder laat weten dat de sfeer gemoedelijk was en dat de meeste mensen op het plein zich aan de coronaregels hielden. De politie zag daarom geen reden om in de grijpen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel