Kans op avondprogramma Floriade 'heel klein'

ALMERE • Di 16 februari 2021 | 11:37 • Dinsdag 16 februari 2021 | 11:37

De kans dat de Floriade in Almere in 2022 ook 's avonds geopend is voor bezoekers is 'heel klein'. Dat zegt vertrekkend Floriade-directeur Pieter Cloo. Een aantal jaar geleden is het plan ontstaan om ook 's avonds activiteiten te houden op het Floriadeterrein. "Er was toen bedacht dat er hotels zouden komen, permanente bewoning zou komen, maar dat komt er eigenlijk niet. Dat betekent dat het heel moeilijk is voor de avondprogrammering", zo vertelt Cloo.

Als alternatief wordt er volgens de directeur gekeken of de gemeente Almere activiteiten in het centrum van de stad kan organiseren. "Zodat als de mensen hier vandaan komen, je ze daar uit laat stappen. 800.000 mensen gaan met de boot of bus die kant op. Die kunnen daar dan gaan eten en drinken en een avondprogrammering hebben." Op die manier zouden ondernemers in het stadshart kunnen profiteren van de mensen die op de wereldtuinbouwtentoonstelling afkomen.

De definitieve beslissing over de avondprogrammering moet nog vallen, maar uit de woorden van Cloo valt af te lezen dat het waarschijnlijk niet gaat gebeuren. "We zullen het nog met het college van burgemeester en wethouders moeten bespreken, maar ik verwacht dat de kans heel klein is omdat er te weinig mensen permanent zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel