Avondklok blijft van kracht: rustig in provincie na 21:00 uur

FLEVOLAND • Di 16 februari 2021 | 20:43 • Dinsdag 16 februari 2021 | 20:43

De avondklok blijft voorlopig van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft het vonnis van de rechter in een kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis.

Dinsdagochtend bepaalde de rechter in een door actiegroep Viruswaarheid aangespannen zaak dat de avondklok per direct moet worden opgeheven. De Staat tekende hoger beroep aan en heeft het hof daarnaast in een speciale spoedprocedure gevraagd de werking van dat vonnis uit te stellen.

De Staat wil dat de avondklok van kracht blijft, in elk geval totdat de zaak in hoger beroep inhoudelijk aan bod is geweest. Die zitting staat vrijdag op het programma bij het Haagse hof. Een uitspraak zal een paar dagen later volgen.

Op Urk reden tussen 20.45 uur en 21.15 uur in het centrum tientallen auto's claxonnerend rond. Er was een aantal politieagenten ter plaatse. De politie sloot om 21.00 uur de toegangsweg naar het haventerrein af en begon met handhaven door te vragen naar avondklokpapieren. Rond 21.30 uur werd het rustiger in het dorp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel