Gemeente accepteert cadeau Riff van provincie

DRONTEN • Wo 17 februari 2021 | 8:47 • Woensdag 17 februari 2021 | 8:47

Het landschapskunstwerk Riff is overgedragen aan de gemeente Dronten. Het kunstwerk aan de Spijkweg is betaald door de provincie en is een cadeau voor de gemeente. Riff werd in oktober 2019 al geopend, maar de gemeente accepteerde het cadeau toen niet vanwege de veiligheid.

Bij de opening van het kunstwerk was er namelijk geen hek bovenop het kunstwerk. Daardoor zouden bezoekers van de rand kunnen vallen. Daarom werd de trap dichtgetimmerd met een houten plaat. De provincie kwam in november vorig jaar met de oplossing om 1,30 meter lange spijlen aan te brengen, bovenaan de trap. Op die manier kunnen bezoekers nog steeds over het plateau uitkijken, maar er niet meer bovenop komen.

De gemeente heeft de provincie nu een bedankje gestuurd. In een brief wordt gesproken over 'een indrukwekkend en spraakmakend landschapskunstwerk'. De gemeente zegt dat ze het kunstwerk gaat onderhouden. Ook gaat de gemeente het onder de aandacht brengen van het publiek.

Kunstenaar Bob Gramsma ontwierp Riff ter ere van 100 jaar Zuiderzeewet. Daarin werd de aanleg van de Afsluitdijk en de drooglegging van Flevoland bepaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel