'Verzoek tot jachtverbod achterhaald door dooi'

FLEVOLAND • Wo 17 februari 2021 | 14:35 • Woensdag 17 februari 2021 | 14:35

Een volledig jachtverbod in Flevoland vanwege het winterweer is achterhaald omdat de dooi is ingetreden. Dat antwoordt het college van Gedeputeerde Staten op vragen van de Partij voor de Dieren. Die partij had gevraagd om het jagen volledig stil te leggen in verband met het strenge winterweer.

Fractievoorzitter Jesse Luijendijk van PvdD: "De dieren raken verzwakt en uitgeput door de kou en doordat er weinig voedsel en water beschikbaar is. Het minste wat we voor deze dieren kunnen doen is ze met rust laten en niet afknallen."

Volgens Gedeputeerde Staten was het reguliere jachtseizoen gesloten voor de jacht op de houtduif, wilde eend, fazant, konijn en haas. Tijdens de winterse week waren wel ontheffingen voor de jacht op edelhert, damhert, ree en grauwe gans van kracht. Die ontheffingen zouden bij een langere winterse periode zijn ingetrokken zegt de provincie. Het afschot in de Oostvaardersplassen valt volgens GS overigens buiten de beleidslijn waardoor sluiting van de jacht mogelijk is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel