Volggroep Floriade: geen vertraging bouw kabelbaan door politieke besluitvorming

ALMERE • Do 18 februari 2021 | 9:55 • Donderdag 18 februari 2021 | 9:55

Politieke besluitvorming over de bouw van de kabelbaan op het Floriadeterrein heeft niet voor vertraging gezorgd. Dat schrijft de Volggroep Floriade aan de gemeenteraad van Almere na uitlatingen van de vertrokken directeur Pieter Cloo.

Volgens Cloo heeft de aanleg van de kabelbaan vier maanden stilgelegen. Daardoor is de baan later klaar dan gepland en kan de kabelbaan pas later geëxploiteerd worden. Hierdoor zou fabrikant Doppelmayr 'een bedrag met vijf nullen' mislopen en moet er een schadevergoeding worden betaald. Volgens Cloo is de vertraging veroorzaakt doordat de gemeenteraad op zich liet wachten met de besluitvorming.

Volgens de Volggroep Floriade - een groep gemeenteraadsleden die de ontwikkelingen rond het evenement kritisch volgt - is de vertraging niet ontstaan door de gemeenteraad. Alle besluiten zouden zijn genomen binnen de daarvoor gestelde termijnen. De raad hoopt donderdagavond duidelijkheid te krijgen wanneer de kabelbaan klaar is, en hoe veel vertraging er precies is.

Wat is er tot nu toe gedaan?
In september 2020 is begonnen met het bouwrijp maken van de grond, volgens de oorspronkelijke planning. In maart moet de kabelbaan er staan en kan er getest worden. Vanaf juni kunnen er daadwerkelijk mensen vervoerd worden, een klein jaar voor de opening van de Floriade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel