Winkelketens Miss Etam en Steps failliet

FLEVOLAND • Do 18 februari 2021 | 15:32 • Donderdag 18 februari 2021 | 15:32

Winkelketens Miss Etam en Steps zijn donderdag failliet verklaard. Dat meldt het ANP. In augustus gingen de ketens ook al failliet, maar er kwam een nieuwe eigenaar. Veel winkels werden gesloten, maar de Miss Etam vestigingen in Dronten en Almere bleven bestaan. De Almeerse outlet ging wel dicht. Wat er nu met de winkels gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Het faillissement is vorige week aangevraagd door werknemers en vakbond AVV. De bond schreef toen: ''De werknemers hebben er geen vertrouwen meer in dat de continuïteit van de onderneming bij eigenaar Rozenboom in goede handen is. De salarissen over januari zijn niet uitbetaald waardoor werknemers in de knel komen, en ook andere rekeningen staan lange tijd open.''

Door de coronasluiting van de 44 winkels is het bedrijf naar eigen zeggen in grote financiële problemen beland. Ook heeft uitkeringsinstantie UWV het verzoek voor het gebruikmaken van de steunmaatregelen voor getroffen bedrijven afgewezen. In totaal werken er bij de winkels ruim 300 medewerkers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel