Gemeente staat open voor Tiny Houses, maar niet op voorgestelde locaties

DRONTEN • Do 18 februari 2021 | 15:43 • Donderdag 18 februari 2021 | 15:43

Het gemeentebestuur van Dronten denkt over anderhalve maand te kunnen zeggen op welke plek zogenoemde tiny houses kunnen worden gebouwd. "Wij zijn hard aan het werk", schrijft het gemeentebestuur aan de initiatiefnemers, "Helaas duurt dit langer dan u wilt, maar ook langer dan wij van tevoren hadden ingeschat."

De werkgroep Tiny House is al een bijna twee jaar bezig om een perceel in Dronten te krijgen voor een aantal kleine huisjes. Bij de gemeente komen ze niet verder, daarom stuurden ze vorige maand een brief aan de gemeenteraad.

Burgemeester en wethouders kwamen vervolgens deze week alsnog met een antwoord. Zij stellen dat ze het een mooi initiatief vinden, maar wijzen de aangedragen locaties in het Hanzekwartier, aan de Bruggepoort, aan de Fazantendreef en op camping De Abelen in Swifterbant wel stuk voor stuk af.

Het Hanzekwartier is volgens de gemeente niet lang genoeg beschikbaar. De locaties Fazantendreef en Bruggepoort vallen af omdat losse woningen op bedrijventerreinen in Dronten niet zijn toegestaan en omdat meer doelgroepen om locaties vragen.

De camping tenslotte, valt volgens de gemeente ook af omdat voor dat terrein al gesprekken worden gevoerd met andere partijen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel