A6 dit weekend afgesloten tussen Lelystad Noord en Ketelbrug

FLEVOLAND • Do 18 februari 2021 | 19:30 • Donderdag 18 februari 2021 | 19:30

De A6 wordt vrijdagavond vanaf 20.00 uur afgesloten tussen Lelystad Noord en de Ketelbrug. Verkeer in noordelijke richting moet tot en met maandagochtend 05.00 uur omrijden vanwege werkzaamheden in het kader van groot onderhoud aan de snelweg.

Over een lengte van ongeveer 2,5 km wordt een verbreding aangebracht in de middenberm van de A6 in de richting van Emmeloord. Om de veiligheid te waarborgen voor de wegwerkers wordt de snelweg tussen oprit (11) Lelystad-Noord en oprit (12) Swifterbant afgesloten.

Tijdens de afsluiting worden zoveel mogelijk werkzaamheden gecombineerd. Zo wordt in de middenberm op plekken ook tijdelijk asfalt aangebracht. Dit is nodig om tijdens werkzaamheden het verkeer van de ene rijbaan naar de andere rijbaan te leiden. Ook wordt er op delen van de weg aan de vangrail gewerkt.

Verkeer richting het noorden wordt omgeleid via Swifterbant.

Traject straks veiliger en stiller
De onderhoudswerkzaamheden aan de A6 zijn volgens Rijkswaterstaat nodig voor een betere doorstroming en voor de veiligheid. Omdat Rijkswaterstaat de fundering gedeeltelijk vernieuwt en het asfalt vervangt voor een geluidsreducerende deklaag, wordt de snelweg ook stiller. Ook worden de vluchtstroken verbreed.

Sinds enkele weken mag er op het stuk van de snelweg nog maar maximaal 90 kilometer per uur gereden worden. Deze beperking werd ingesteld nadat eind december een vangrail beschadigd raakte. Eind januari werd al duidelijk dat de snelheidsbeperkingen op dit stuk snelweg tot de zomer duren.

Na dit weekend volgen nog vijf weekenden waarin de A6 in één van beide richtingen is afgesloten:
- 19 maart-22 maart: A6 tussen oprit (13) Urk en afrit (11) Lelystad-Noord richting Almere
- 9 april-12 april: A6 tussen afrit (11) Lelystad-Noord en afrit (13) Urk richting Emmeloord
- 30 april-3 mei: A6 tussen afrit (12) Swifterbant en afrit (11) Lelystad-Noord richting Almere
- 7 mei-10 mei: A6 tussen afrit (12) Swifterbant en afrit (11) Lelystad-Noord richting Almere
- 28 mei-31 mei: A6 tussen oprit (11) Lelystad-Noord en oprit (12) Swifterbant richting Emmeloord

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel