Kapperszaken en beautysalons doen lichten aan als noodkreet

FLEVOLAND • Do 18 februari 2021 | 19:32 • Donderdag 18 februari 2021 | 19:32

Kapperszaken en beautysalons in de hele provincie hebben donderdagavond meegedaan met de actie om tussen 18.00 en 20.00 uur de lampen in hun panden te laten branden. De actie is een noodkreet, om aandacht te vragen voor de penibele situatie waarin de beautysector zich nu bevindt.

Zo schrijft Bianca de Graaf van Nagelstudio Key2nails in Lelystad dat haar pand inmiddels te huur is gezet en het water 'tot boven de lippen' staat: "Mijn spaarpot is op, mijn mentale gezondheid is op en ik ben als persoon ook op. Elke week fysio om de spanning uit mijn nek en rug te halen, om nog maar te zwijgen over de slapeloze nachten."

Ook deze kapperszaak op Urk doet mee met de actie. Daarvoor wordt de hashtag #doehetlichtaanvoordathetuitgaat gebruikt.

Debbie van der Voort-Deun van Happy Hair in Almere legde donderdagochtend al uit dat er een statement gemaakt moest worden. De rekeningen lopen door en er zijn nauwelijks inkomsten: "Je bent nu je spaargeld aan het opeten." Volgens de eigenaresse van de Almeerse kapperszaak zijn er al verschillende kapsalons in het land omgevallen. De verschillende compensatiemogelijkheden vanuit de overheid zijn volgens haar niet voldoende.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel