Raad steunt college unaniem over steilere vliegroutes

DRONTEN • Do 18 februari 2021 | 20:55 • Donderdag 18 februari 2021 | 20:55

De gemeenteraad van Dronten steunt unaniem de zienswijze die het college van burgemeester en wethouders wil indienen om vliegroutes van en naar Lelystad Airport steiler te maken. Dat bleek donderdagavond tijdens een digitale raadsvergadering. Ook de fracties van de SP en GroenLinks van Dronten steunden de zienswijze maar lieten wel aantekenen dat ze tegen de uitbreiding van Lelystad Airport blijven.

Steilere vliegroutes zouden de overlast van stijgende en dalende vliegtuigen boven de gemeente Dronten moeten beperken. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in een zienswijze op de ontwerp-voorkeursbeslissing voor de herziening van het Nederlandse luchtruim. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft die vorige maand gepubliceerd.

Wethouder Korting benadrukte donderdagavond dat het college van burgemeester en wethouders alert is op de ontwikkelingen rond Lelystad Airport en dat het geen afwachtende houding inneemt. Het college van burgemeester en wethouders is overigens niet per definitie tegen de uitbreiding van het vliegveld en ziet positieve kansen voor de economische ontwikkeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel