Raad wil komst jeugdhonken naar nieuw bedrijventerrein ontmoedigen

URK • Do 18 februari 2021 | 22:51 • Donderdag 18 februari 2021 | 22:51

Een meerderheid van de gemeenteraad op Urk wil dat nieuwe jeugdhonken op het toekomstige bedrijventerrein Port of Urk zoveel mogelijk ontmoedigd worden. De partijen droegen het college in een motie op om te onderzoeken hoe dit juridisch geregeld kan worden. Alleen de partij Gemeentebelangen stemde hier niet mee in.

De andere politieke partijen delen de visie van de Bedrijven Kring Urk (BKU). Die wil voorkomen dat er jeugdhonken opduiken op het nieuwe binnendijkse bedrijventerrein. Een versnippering van jeugdhonken zou kunnen leiden tot meer overlast. De jeugdhonken zouden op industrieterrein Zwolsehoek moeten blijven.

Wethouder Middelkoop liet onlangs weten dat in het bestemmingsplan voor het nieuwe bedrijventerrein niet zomaar kan worden bepaald dat jeugdhonken daar niet zijn toegestaan. Maar burgemeester Cees van den Bos zei donderdagavond dat het signaal van de ingebrachte motie duidelijk was. Het college zal nu onderzoeken hoe de komst van jeugdhonken naar Port of Urk ontmoedigd kan worden.

Volgens tegenstemmers Gemeentebelangen is er al sturing genoeg mogelijk vanuit het jeugdhonkenbeleid.

Bestemmingsplan Port of Urk vastgesteld
De gemeenteraad van Urk stemde donderdagavond ook unaniem in met het bestemmingsplan voor het nieuwe bedrijventerrein. Op wat kleine opmerkingen na willen de politieke partijen op volle kracht vooruit met het felbegeerde nieuwe industriegebied.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel