Wethouder vraagt Floriade-organisatie om te zwijgen

ALMERE • Vr 19 februari 2021 | 12:43 • Vrijdag 19 februari 2021 | 12:43

De Almeerse wethouder Jan Hoek heeft aan de Floriade-organisatie gevraagd om niet meer zomaar in de publiciteit te treden. Aanleiding zijn de interviews die vertrekkend directeur Pieter Cloo en de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Eric van der Burg, deze week hebben gegeven. "Het is nu klaar, dat heb ik wel gevraagd bij de Raad van Commissarissen. Zullen we er nu gewoon mee stoppen, met de communicatie?", zo gaf Hoek donderdagavond aan.

De wethouder deed de uitspraak tijdens de gemeenteraadsvergadering. Daar werd gesproken over de voortgang van het evenement en met name over het vertrek van directeur Pieter Cloo. Hij heeft besloten om zijn contract dat begin april afloopt niet te verlengen.

Cloo uitte in een interview bij Omroep Flevoland begin deze week kritiek op de relatie met de gemeente Almere. Hij zegt geen mogelijkheid tot verdere constructieve samenwerking meer te zien.

De Partij voor de Dieren en de PVV beschreven zijn uitingen als 'wild om zich heen slaan'. Hoek gaf aan zich niet te kunnen vinden in die bewoordingen. "Ik heb wel gezegd dat ik naar aanleiding hiervan bij de RvC heb gevraagd om ervoor te zorgen dat het nu wel klaar is met de publiciteit."

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat het college van burgemeester en wethouders zich nadrukkelijk bemoeit met de communicatie van de Floriade BV. Toen de coronacrisis vorig jaar aanleiding gaf om na te denken over uitstel of afstel werd er op aandringen van het stadsbestuur een 'mediastop' ingesteld. Totdat de gemeenteraad zich uitsprak over de toekomst van het evenement werden toen geen interviews gegeven of inhoudelijke vragen beantwoord die gingen over de voorbereidingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel