Acht hectare bouwgrond op bedrijventerreinen verkocht

ZEEWOLDE • Zo 21 februari 2021 | 11:04 • Zondag 21 februari 2021 | 11:04

De gemeente Zeewolde heeft vorig jaar 8,14 hectare bouwgrond verkocht op de bedrijventerreinen Horsterparc en Trekkersveld III. De grond ging naar elf bedrijven, die zich er nieuw vestigden of hun vestiging wilden uitbreiden.

De meeste grond, 6,2 hectare, werd verkocht op Trekkersveld III. Van de vijf verkochte kavels gaat de grootste, 3 hectare, naar Borghese Logistics. Het bedrijf bouwt aan de Fabricageweg een distributiecentrum voor meerdere gebruikers. Electronic Logistics verhuist vanaf de Industrieweg op Trekkersveld I naar de Fabricageweg. Verder gaat babyvoedingproducent Picomel aan de Baardmeesweg uitbreiden.

Op Horsterparc, dat vooral bedrijven herbergt die actief zijn op de consumentenmarkt en in de e-commerce, heeft autobedrijf Classic Mike inmiddels het nieuwe pand betrokken. Verder verhuist webshop High-Clean, specialist in bewassing, van de Eenspan naar de Tweespan. Een nieuwkomer is Aheco.nl, een webshop die is gespecialiseerd in Afrikaans voedsel en cosmetica.

Verantwoordelijk wethouder Egge Jan de Jonge is blij dat in economisch moeilijke tijden zoveel hectare bouwgrond aan de man is gebracht. "De nieuwe vestigingen en uitbreidingen geven een extra impuls aan het Logistiek Cluster Flevoland, waarin ondernemers, onderwijs en overheid nauw samenwerken om de ambities van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde op het terrein van werkgelegenheid, scholing en onderwijs te realiseren."

Naast Trekkersveld komt ook een enorm datacenter. Daarvoor moet nog een terrein van 166 hectare worden ontwikkeld. Over de voortgang van dit project is nog niets nieuws bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel