Derde vaccinatiestraat in provincie geopend

ALMERE • Ma 22 februari 2021 | 16:29 • Maandag 22 februari 2021 | 16:29

GGD Flevoland is maandagochtend begonnen met het vaccineren van zorgmedewerkers in de sporthal aan de Parkwerf in Almere Haven. Later deze week volgen de mensen die 80 jaar of ouder zijn. Het is de derde vaccinatiestraat in de provincie.

In de hal in Almere Haven komen twaalf straten waar mensen zich kunnen laten prikken. Vier daarvan werden maandagochtend in gebruik genomen. Per dag kunnen er nu zo'n 900 vaccinaties worden gezet in Almere.

Covid-manager Aldrik Dijkstra van GGD Flevoland is blij met de locatie in Haven. "Er wordt geprikt in een nieuwe en grote sporthal. Dat is ideaal voor ons. Er is genoeg parkeermogelijkheid en mensen kunnen makkelijk naar binnen en buiten lopen."

Geen vierde vaccinatiestraat
Volgens Dijkstra zijn er geen plannen om een vierde vaccinatiestraat in de provincie te openen. "We misten tot nog toe een mooie locatie in het zuiden van Flevoland, maar nu die gerealiseerd is, hebben we de hele provincie afgedekt."

Een maand geleden opende de GGD een vaccinatiestraat aan de Schroefstraat in Lelystad. Later volgde ook het Dokter Jansencentrum in Emmeloord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel