GroenLinks wil dat stad goed nadenkt over beschermen gebouwen

LELYSTAD • Di 23 februari 2021 | 7:30 • Dinsdag 23 februari 2021 | 7:30

In Lelystad wordt niet goed genoeg nagedacht over welke gebouwen beschermd moeten worden, en op welke manier. Dat vindt GroenLinks. De partij zegt dat het hoog tijd is dat Lelystad een volwassen erfgoedbeleid krijgt.

Lelystad is de enige gemeente in Flevoland die weinig tot niets op papier heeft staan over richtlijnen voor toonaangevende gebouwen of gebieden. Bijvoorbeeld over de vraag of een pand door het anders te gebruiken voor de toekomst behouden kan worden.

De partij verwijst daarbij naar de ontwikkelingen rond het werkeiland Lelystad Haven. En verwacht binnenkort ook discussie over de toekomst van het gebouw van het ziekenhuis. Duidelijke richtlijnen zijn wat GroenLinks betreft nodig, zodat Lelystad op een goede manier met het gebouwde verleden om kan gaan.

De partij dient nu een motie in om het erfgoedbeleid in Lelystad van de grond te krijgen. En dat moet dan niet vanachter een bureau in het gemeentehuis gebeuren, maar in samenwerking met specialisten op dit gebied zoals het Cuypersgenootschap of de bond Heemschut. Ook moeten geïnteresseerde bewoners erbij worden betrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel